keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Ireland and some other stuff !




Nonnii. Ei onneksi taas venynyt tää päivittely.. Mutta olin siis irlannissa 6.5-10.5 ja oli ensimmäinen ulkomaanreissuni ! Lentäminen jännitti aivan helkkaristi ja ei päästy ees lähelle ku näin nousuun lähteneen koneen ja pillahdin itkuun, koska pelkäsin nii pirusti. Itte kentällä ei sit ollutkaa aikaa miettii turhia ja itkut jäi lyhyeen.


Aikaeroa oli vaan se kaksi tuntia, mutta oli aivan helkkarinmoinen helpotus päästä hotelliin ! Respassa oli sit eka kerta kun jouduin äiteelle tulkkaa ja kertoo mitä työntekijä sano. Mulle se oli iso juttu, koska äidillä on aina ollu parempi enkku ja sain kerranki loistaa senkin silmissä. Hotelli oli tosi viihtyisä ja lähellä keskustaa. Tää toi sen edun, että sain ja pääsin kulkee myös vähän omin päin. Koska halusin meille erilliset sängyt, anto respakaveri meille perhe huoneen eli neljä sänkyä :D Ei loppunut tila ihan heti. Ainoita miinuksia tässä paikassa oli:
a) ilmanvaihto ei toiminut kovin hyvin. Meillä ei ollut ilmastointia ja ikkunat oli vahoja englantilais- tyylisiä eli alaosa piti nostaa ylös. Tapaa, jolla sen kiinnitti ylös, ei ollu eli meki tuupattii lisä peitto siihen väliin.
b) suihkut. Suihku oli TODELLA matala. Tällänen 182cm sai kyllä varoa päätään. Siel ei myöskää ollu suihkuletkua eli peseytyminen kävi vähän vaikeeksi.
c) asia mikä meitä ei haitannut, mutta kuitenki mainitsemisen arvonen on: hotellihuoneen hintaan EI kuulunu aamupalaa.


Liffey (virtaa Dublinin läpi)
Liffey


Aamupalatarjoilua kyllä löyty ihan ympäri kaupunkia. Kuten muissaki paikoissa, myös näissä oli todella harvassa gluteeniton ruoka. Ne kyllä tiesi mikä tarkotti olla keliaakikko tai gluteenittomalla ruokavaliolla ja yleensä ihmiset pyrki korvaamaan sen. Esim mä sain herkkusieniä kaurapuuron tilalle. Ei se mua lohduttanut mutta kuitenkin. Suomessa moista tuskin olisi ! Hampurilais paikoissa taas ne suostu tekee ongelmitta hampparit "without buns" eli ilman sämpylöitä. Suomessa ku tätä on koitettu ni on syntyny vastoinkäymisiä siitä, ettei he tiedä miten maksuttaa yms. = A ='

Howth
Howth
Howth
Kun kerran aikaa oli, me käytiin ajelemassa myös Dartilla eli vähän ku paikallisella ratikalla, mutta se kulki vaan pidempiä matkoja. Howth on Dublinista etelään ja maisemat todella oli ku etelässä ! Ihan ku olis lähtenyt jonnekki Italiaan. Tuolla rannalla oli ihana nähdä se, miten koirat ja lapset sai juosta miten halus ja kukaa ei ollu torumassa ja huutamassa, lapsilla oli hauskaa ja koiratki nautti ja tiesivät rajansa.
Vesi oli yllättävän lämmintäkin vaikka oli vasta toukokuun alkua.


Molly Malone
Bray

Bray
Bray taas löyty toisesta päästä eli pohjoisesta. Toivon todella, etten ny sitten sekota näiden sijaitia ! Bray oli hiukan enemmän kaupunkipainotteinen ku Howt taas oli merenläheinen ja vähän enempi tätä maalais- kulttuuria. Kummatki päädyt oli kuitenkin näkemisen arvosia ja oli mielenkiintosta nähdä miten varallisuus jakautu todella selkeesti.

St. Stephen's Green




Kokonaisuudessaan voisin antaa matkalle arvosanaks 9½. Ainoita miinuksia oli tosiaan toi hotellin ilmastointi / suihkusysteemi, vähännen aika ja se, että gluteenitonta ruokaa oli todella harvassa. Muuten kaikki suju oikei mallikkaasti ja oon todella ilonen reissusta. Äitiki totes, että uskaltaa kyllä päästää mut Lontooseen kaverin kanssa ku saan lakin päähäni ! \o/
Suosittelen kyllä Dublinia jos joku siitä on vaan yhtään kiinnostunut. Irkkuaksenttiakaan ei tarvi pelätä ollenkaan. Se oli helppo ymmärtää ja palvelualoilla pyritään kyllä puhumaan ihan amerikan tai brittienkkua. Ainoastaan yhden neuvon annan teille: älkää puhuko pohjois-irlannista.

Suomeenkin oli todella kiva palata. Koulussa oli kiinni ottamista kieltämättä ihan tarpeeksi ja mun koeviikko taiski pissiä siitä hyvästä. Kuitenkin, kaikki se muu. Autokoulun alkaminen, kaverit ja muut vastaavat odotteli jo suomessa. Tännekki oli mukavasti tullu vihreetä viikon aikana. Irlannissahan on lähes aina vihreetä ja talven pahimpina aikoina siel on paikallisten mukaan 8cm lunta. Turhaan Irlantia ei kutsuta nimellä: "Green Island".




Kaks viikkoa siitä, ku tultii Irkuista, mulla oli estekisat. Kaikki puhtaat radat palkittiin ja oon todella ylpee siitä, että sain puhtaan radan. Kyseessä oli siis ensimmäinen kerta ku hyppäsin kisoissa 70cm radan ja oon hypänny tolla korkeudella vaan kaks kertaa radan. Lauantain treenit ei menny tosiaan putkeen ja meidän ongelmakohta oli kisoissakin, lämmittelyssä hevonen kielsi heti ekalla verkkahypyllä ja okseria me ei ehditty ees hyppää verkassa eli rata meni todella tuurilla. Huutamallahan me niistä esteistä mentiin yli. Kuvasta oli pakko sensuroida kasvot, sillä se olis ollu liian edustava. Kuva on muuten sivulta: www.hallatuuli.kuvat.com



Neiti karvapallerokin käväsi meillä viikonlopun aikana. Tyttö on ihan samassa kunnossa kun ennenki ja siitä ei sitte oikee muuta kerrottavaa olekkaan. Ainoastaan sunnuntaina me käytiin äidin ja mummon kanssa kukkakaupolla ja voi että kun ne kukat tuntu tuoksuvan hyviltä. Monet ihmiset hurmaantu Essiin ja koira sai rapsutuksia ja kehuja monelta taholta.

Siinä kaiketi taas hetkeksi aikaa. Anteeksi, koitan ens päivityksestä saada taas paremman. Ei vaan oo tapahtunut oikeen mitään :c


- See you !

ps. Koulu loppuu lauantaina <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti